Sycamore feeling

Ήταν από εκείνα τα σπίτια που με την πάροδο του χρόνου είχαν αποκτήσει την δική τους ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κάποιος θα μπορούσε να νιώσει την ενέργεια που διαπερνούσε τους διαδρόμους και τους φθαρμένους τοίχους. Ένα ψυχρό ρεύμα που σε αγκάλιαζε με άγνωστες προθέσεις. Οι σωληνώσεις και τα παλιά υδραυλικά συνέθεταν μια συμφωνία ήχων που έμοιαζαν με τον αναστεναγμό κάποιου απόκοσμου κτήνους. Καθάρισε με το χέρι της το βρώμικο παράθυρο και κοίταξε έξω. Τα γκρίζα σύννεφα είχαν απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ουρανού. Τα σπαρτά έμοιαζαν να χορεύουν ανήμπορα στις επιταγές του υγρού και ψυχρού ανέμου που σάρωνε την κοιλάδα. Τα πουλιά πετούσαν χαμηλά και τα περισσότερα από αυτά έβρισκαν καταφύγιο στην τεράστια στέγη του παλιού αρχοντικού. Ήταν ζήτημα χρόνου για τις πρώτες στάλες της βροχής να μουσκέψουν την διψασμένη γη.
Η θερμοκρασία είχε αρχίσει να πέφτει απότομα και τα χνώτα της θόλωναν το βρώμικο τζάμι. Το παλιό αρχοντικό και η επιδείνωση του καιρού είχαν συμμαχήσει στην δημιουργία μιας υποβλητικής ατμόσφαιρας. Τις ιδανικές συνθήκες που θα έπρεπε να γεμίσουν με φόβο την καρδιά της νεαρής κοπέλας. Εκείνη όμως στεκόταν έχοντας στην αγκαλιά της τον γάτο της lucifer και κοιτούσε με μάτια πεινασμένα τον καιρό να διαμορφώνει, σαν επιδέξιος γλύπτης, το φυσικό τοπίο που απλωνόταν έξω από το παράθυρο της.
Μπορούσε να μαντέψει πως ο ήλιος ήταν έτοιμος να βασιλέψει. Οι ακτίνες του προσπαθούσαν με μανία να τρυπήσουν τα γκρίζα και φορτωμένα με βροχή σύννεφα. Σε λίγο το σκοτάδι και μια μανιασμένη καταιγίδα θα έστηναν χορό σε αυτή την έρημη γη. Από την κορυφή του δρόμου έκανε την εμφάνιση του ένα άσπρο αυτοκίνητο που διέσχιζε τον χωματόδρομο με μεγάλη ταχύτητα. Το κορίτσι χαμογέλασε και αγκαλιάζοντας σφιχτά τον γάτο της κοίταξε προς τα πίσω, στο βάθος του σκοτεινού δωματίου.
Έρχονται είπε…επιτέλους έρχονται.


Ο πατέρας είχε αυξήσει ταχύτητα προσπαθώντας να προλάβει την επικείμενη κακοκαιρία. Αλλά αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν να προλάβει το ελάχιστο και αδύναμο φως της μέρας. Ακόμα και αυτό θα ήταν αρκετό για να διαμορφώσει, έστω και λίγο, την πρώτη εντύπωση που θα είχε η οικογένεια του για το νέο τους σπίτι. Το σπίτι ήταν ένα παλιό αρχοντικό και η αλήθεια είναι πως η όψη του ήταν τρομαχτική. Ακόμα και με το φως της μέρας έμοιαζε με εκείνα τα στοιχειωμένα σπίτια που έβλεπες σε ταινίες τρόμου. Θυμήθηκε πως την πρώτη φορά που το είχε επισκεφτεί ένιωθε πως κάποιος τον παρακολουθούσε συνέχεια. Χαμογέλασε και έδιωξε την τελευταία σκέψη σκεπτόμενος την χαμηλή τιμή του παλιού αρχοντικού και την ιδανική του θέση.
Ένιωσε το καλλίγραμμο και αδύνατο χέρι της γυναίκας του να του χαϊδεύει το μάγουλο. Γύρισε και την κοίταξε με βλέμμα καθησυχαστικό. Έπειτα κοίταξε από τον καθρέφτη το πίσω κάθισμα. Οι δύο κόρες τους κοιμόντουσαν έχοντας ακουμπήσει η μια στο κεφάλι της άλλης. Πάτησε το γκάζι λίγο περισσότερο, όσο πιο απαλά μπορούσε και σιωπηλά καταράστηκε τον καιρό. Δεν έπρεπε να ανοίξει συζήτηση με εκείνον τον βενζινοπώλη. Το μόνο που κέρδισε από αυτή την συζήτηση ήταν να χάσει μια ώρα και να εκθέσει τον εαυτό του σε μια χιλιοειπωμένη ιστορία φαντασμάτων. Πάντα οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν μια υπερφυσική αιτία για να δικαιολογήσουν την χαμηλή τιμή πώλησης ενός σπιτιού. Η παλαιότητα του κτίσματος και το κόστος επισκευής δεν είναι αρκετοί λόγοι για τα γεμάτα προκαταλήψεις χωριάτικα μυαλά τους. Είχε ενημερωθεί από την αρχή για τον άδικο χαμό της οικογένειας που έμενε εκεί παλιότερα. Αν όμως κάθε σπίτι που το έχει ακουμπήσει ο θάνατος είναι στοιχειωμένο, τότε ολόκληρος ο πλανήτης θα ήταν στοιχειωμένος. Αποφάσισε να κρατήσει αυτή την σκέψη και να πατήσει λίγο ακόμα το γκάζι.

haunted house

speeding car

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: